eveline sissing

Je ziet een veelzeggend beeld van mij bij ‘menneske ved havet’ in Esbjerg, een kuststad in mijn moederland, Denemarken. Menneske is Deens voor ‘mens’ en havet betekent ‘de zee’. Beide onlosmakelijk verbonden met mij. Ik sta met beide benen stevig op de grond en voel graag werveling om me heen. Op deze foto is het de wind, maar zinderende warmte kan ook. Als er maar energie stroomt.

Energie krijg ik van mijn gezin, andere mensen, werken, sporten (basketball, zeilen en snowboarden), kunst en cultuur en (nieuwe) uitdagingen. Ik ben trots op en blij met mijn half-Deens zijn.

Mijn loopbaan is gestart in 2000 en kent diverse vormen: in loondienst (communicatiebureau Profiel Producties en Vitens), als zelfstandige (De Smaakmakers Communicatie en Menneske) en op vrijwillige basis.

Management, strategisch advies, concepten bedenken en uitvoering. Ik adviseer en ondersteun mensen en organisaties bij hun communicatie en processen. Meestal hoor ik van opdrachtgevers dat ze tevreden zijn met het gevraagde en dus geleverde werk. En dat ze extra blij zijn met het feit dat ik me actief en positief bemoei met de organisatie en de processen.

Typisch Eveline:

betrokken · resultaatgedreven · mensgericht · vol ideeën · professioneel · voortvarend · zelfstandig · informeel · vlot · puur · initiatiefrijk · van de humor · vooruitkijkend · enthousiast

expertises

management
en coaching

Niets mooiers dan mensen helpen bij hun ontwikkeling. Ik manage teams, verzorg trainingen en workshops over bewustwording van communicatie en gedrag en ik coach professionals in hun loopbaan, in de combinatie met de rest van het leven.

proces begeleiding

De natuurlijke neiging
om te kijken naar processen, gecombineerd met ruime communicatie ervaring en mijn externe blik, maakt dat ik organisaties en mensen goed kan helpen bij het maken van keuzes of het doorvoeren van hun strategieën.

Communicatie advies

Mijn ervaren advieswerk begint met goed luisteren om vervolgens de vertaling naar een passende aanpak te maken. Gebaseerd op actuele communicatie theorieën, trends en bewezen praktijken. Altijd met oog voor hart, hoofd en handen.

Concept Ontwikkeling

Mijn creativiteit kan ik
goed kwijt in het bedenken
van concepten. In opdracht of samen met andere leuke zzp’ers. Brainstormen gaat vol enthousiasme en betrokkenheid en bij succes vieren we samen een feestje.

anderen over de samenwerking met menneske

Hanne Overbeek

Locus Netwerk had als jonge, snelgroeiende organisatie dringend de behoefte de communicatie op orde en gestructureerd te krijgen. Met het binnenhalen van Eveline is het gelukt om effectief communicatiebeleid te maken, zowel intern als extern. Evelines natuurlijke gevoel voor processen en haar talent om zich gevraagd en ongevraagd te bemoeien, maakte dat organisatie en communicatie een mooi geheel is geworden.  

Hanne Overbeek
directeur / Locus Netwerk

Joyce van Horn

Eveline heeft een centrale rol gespeeld als communicatieadviseur in de social media campagne 'Duizend Moeders', waar het verhogen van deelname aan de jaarlijkse borstkankerscreening van Marokkaanse en Turkse 50+moeders centraal stond. Een onderwerp dat ze zich snel eigen heeft gemaakt.  Bij het vormgeven van de campagne toonde ze zich deskundig en was breed inzetbaar. Ze was zowel procesmatig als inhoudelijk waardevol binnen het team en in contact met betrokken stakeholders een goede gesprekspartner.

Joyce van Horn
communicatiemanager / Pharos

Paul van Bodengraven

Met Eveline heb ik jarenlang samengewerkt binnen De Smaakmakers Communicatie, waar we de meest uiteenlopende klussen hebben gedaan, van strategisch advies tot hands on bladen maken. De eerste trefwoorden als je mij vraagt haar te beschrijven: bevlogen, creatief en hard werkend. Als je met Eveline samenwerkt, krijg je altijd 120%.

Paul van Bodengraven

Mascha van Werven

Eveline verving op het bondsbureau onze zwangere corporate communicatieadviseur. Tijdens de drukke winterperiode leverde ze prima strategisch werk en droeg haar steentje bij aan de uitvoering van KNSB-beleid. Haar kritische oog voor processen en enthousiasme om mensen bij elkaar te brengen, maakte dat we haar vroegen als tijdelijk programmamanager van schaatsen.nl. Ze heeft in een jaar tijd samen met haar team hét platform voor schaatsminnend Nederland weten te revitaliseren en organiseren. Tegelijkertijd leverde ze een positieve bijdrage aan de interne communicatie ten tijde van de pittige reorganisatie op ons bureau.

Mascha van Werven
manager consumer segment / KNSB